6 Nisan 2009 Pazartesi

Mevyeli Turta














































Meyvali Turta (24 cm lik kalıp için)
Hamuru İçin
2 -1/3 un
200 gr margarin veya tereyağ
1 yumurta 
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı 
Un, yağ (soğuk ve küp doğranmış) ve şekeri  parmak uçlarınızla
karıştırın. Bulgur gibi ufalanmış, tane tane  olmalı. Sonra bu karışıma
tuz ve yumurtayı ilave edin ve yoğurun. Hamur toparlandığında 
yoğurmayı bırakın.  Streçle sararak 30-45 dak. buzdolabında dinlendirin. 
Bir tart yada kek kalıbını yağlayın. Hamuru yarım cm kalınlığında açın
 ve  kalıba dikkatlice yayın. 
Hamurun kabarmaması için çatalla delikler açın 
Üzerine pişirme kağıdı serin. Nohut, pirinç vb. bir bakliyatı 
pişirme kağıdının üzerine dökün. Bu şekilde kenarları kızaranadek pişirin.
Sonra  pişirme kağıdını alın ve  tartın tamamı kızarana kadar tekrar pişirin. 
Sıcakken  servis tabağına alın. O şekilde soğumaya bırakın.
   
Kreması 
3 yemek kaşığı un 
5 yemek kaşığı şeker
2,5 bardak  süt
50gr margarin
1 paket vanilya
100 gr  beyez çikolata
1 bardak krema
200gr Labne peynir.
1 paket tart jöle (Üzerindeki tarife göre hazırlanmış)
Üstünü süslemek için çeşitli meyveler.

Kremayı hazırlamak için
Un, süt ve şeker çırpılır ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. 
Başka bir tencerede 1 bardak krema ısıtılır. ( kaynamamasına dikkat edilmelidir.)
İçine çikolata ve margarin ilave edilerek  Benmari usulü  eritilir. 
Eritilen çikolata ve muhallebi aynı kaba alınıp çırpılarak karıştırılır.
Labne peyniri ve vanilya da  ilave edilerek krema kvamını alana dek çırpılır. 
Buzdolabında soğutulur. Tart jölesi üzerindeki tarife göre hazırlanır.
Servis tabağında soğuttuğunuz tartımızın içine kremayı dikkatlice yayın.
Üzerini kendi beğeninize göre meyvelerle süsleyin. 
Meyvelerin üzerinede parlaması ve koruma amaçlı tart jölesinden sürün. 4-5 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.

Kullandığınız tart kalıbına göre değişmekle beraber,
artan tart hamuru ve kremasından kücük tartlarda yapabilirsiniz.
Ayrıca  artan kremasınıda  puding şeklinde servis yapıp üzerini
meyvelerle süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder