Meyvali Turta (24 cm lik kalıp için)
Hamuru İçin
2 -1/3 un
200 gr margarin veya tereyağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Un, yağ (soğuk ve küp doğranmış) ve şekeri parmak uçlarınızla
karıştırın. Bulgur gibi ufalanmış, tane tane olmalı. Sonra bu karışıma
tuz ve yumurtayı ilave edin ve yoğurun. Hamur toparlandığında
yoğurmayı bırakın. Streçle sararak 30-45 dak. buzdolabında dinlendirin.
Bir tart yada kek kalıbını yağlayın. Hamuru yarım cm kalınlığında açın
ve kalıba dikkatlice yayın.
Hamurun kabarmaması için çatalla delikler açın
Üzerine pişirme kağıdı serin. Nohut, pirinç vb. bir bakliyatı
pişirme kağıdının üzerine dökün. Bu şekilde kenarları kızaranadek pişirin.
Sonra pişirme kağıdını alın ve tartın tamamı kızarana kadar tekrar pişirin.
Sıcakken servis tabağına alın. O şekilde soğumaya bırakın.
Kreması
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
2,5 bardak süt
50gr margarin
1 paket vanilya
100 gr beyez çikolata
1 bardak krema
200gr Labne peynir.
1 paket tart jöle (Üzerindeki tarife göre hazırlanmış)
Üstünü süslemek için çeşitli meyveler.
Kremayı hazırlamak için
Un, süt ve şeker çırpılır ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
Başka bir tencerede 1 bardak krema ısıtılır. ( kaynamamasına dikkat edilmelidir.)
İçine çikolata ve margarin ilave edilerek Benmari usulü eritilir.
Eritilen çikolata ve muhallebi aynı kaba alınıp çırpılarak karıştırılır.
Labne peyniri ve vanilya da ilave edilerek krema kvamını alana dek çırpılır.
Buzdolabında soğutulur. Tart jölesi üzerindeki tarife göre hazırlanır.
Servis tabağında soğuttuğunuz tartımızın içine kremayı dikkatlice yayın.
Üzerini kendi beğeninize göre meyvelerle süsleyin.
Meyvelerin üzerinede parlaması ve koruma amaçlı tart jölesinden sürün. 4-5 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
Kullandığınız tart kalıbına göre değişmekle beraber,
artan tart hamuru ve kremasından kücük tartlarda yapabilirsiniz.
Ayrıca artan kremasınıda puding şeklinde servis yapıp üzerini
meyvelerle süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder