11 Mart 2009 Çarşamba

Tuzlu Kurupasta















Harika bir lezzet mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:
170gr tereyağı ( oda sıcaklığında olmalı)
3 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı  sıvı yağ
2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için)
1 paket Mahlep ve Çörek otu çeşnili kabartma tozu.(Migros -Real gibi marketlerde var.)
1 tatlı kaşığı tuz -1 tatlı kaşığı şeker (hamurun tadına bakarak siz azaltıp arttırabilirsiniz.)
Aldığı kadar un
Tüm malzemeleri kulak memesi kıvamında yoğurun. Hamuru açıp çeşitli kurabiye kalıplarıyla şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 C pişirin. 
Dilerseniz  hamuru parçalara ayırıp içine toz kırmızı biber, dere otu , anason vb. katkılarla yağurup, şekil verip farklı lezzetler yakalayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder